Villes-Sur-Auzon

Villes-Sur-Auzon

Een klein, maar gezellig dorp op ongeveer 10 km van Bédoin. Het voornaamste aan Villes is de start van de Gorges De La Nesque.

Gorges De La Nesque

Tussen Villes-Sur -Auzon en Monieux is het prachtige stukje natuurgebied “Gorges De La Nesque”, waar de Nesque (rivier) door het landschap snijdt. 
Een prachtige rit voor de beginnende fietser is vanuit Villes vertrekken. De eerste vier km is er een stijgingspersentag van ongeveer 3% a 4%. Daarna is er een 10 km met een stijging van ongeveer 1%. Daar heeft u alle tijd om te genieten van al het pracht wat de omgeving te bieden heeft. Onderweg zijn er verschillende uitkijkpunten waar u mooie foto’s kan nemen. Met wat geluk kan u in de omgeving van de imker een paar vosjes spotten.
Boven op de top is er een uitkijkpost. Zeer dikwijls komen er ook everzwijnen op deze plaats kijken of ze er iets te eten krijgen. Voor de fiester die net iets meer wil, kan je verder rijden tot Monieux en daar rechst richting St Hubert rijden. Van hieruit dan terug naar beneden tot in Methamis. Ga je in Monieux recht door, kan je verder tot Sault en daar de Mont Ventoux beklimmen.

Gorges De La Nesque